bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Update vanaf de bouwplaats!

30 november 2020

In dit artikel lees je hoe het staat met de bouw van de woningen van Stederijck II.

Afbouw van start
Inmiddels bevindt de bouw zich in de afbouwfase. De cementdekvloeren worden aangebracht en de eerste woningen zijn getegeld en gestuct. Verder vallen onder deze fase onder meer: het plaatsen van niet-dragende binnenwanden, binnendeuren en kozijnen, schilder-, stuc- en tegelwerk. Hieronder vertellen we je wat meer over de binnenwanden en cementdekvloeren.

Binnenwanden van cellenbeton
De binnenwanden zijn grotendeels gemaakt van verdiepingshoge cellenbeton-panelen: panelen die in de fabriek op maat zijn gemaakt voor iedere woning. Cellenbeton is een relatief licht product, doordat er tijdens het productieproces miljoenen luchtbellen in het materiaal ontstaan. Hierdoor laat het zich gemakkelijk hanteren, zodat er sneller en efficiënter gebouwd kan worden.

Cementdekvloeren
Na het aanbrengen van de binnenwanden en het leidingwerk worden de cementdekvloeren aangebracht. Een cementdekvloer bestaat uit een mix van zand en cement (vandaar ook wel eens de benaming zandcementdekvloer). Het is een snel hardende substantie die vanuit een vrachtwagen de woningen wordt ingepompt. De vloeren worden handmatig en machinaal geëgaliseerd.

Verwachte oplevering
Voor alle woningen geldt dat de verwachte oplevering in het eerste kwartaal van 2021 zal zijn. Deze prognose zal naarmate het bouwproces vordert verder aangescherpt worden. Dit is uiteraard een indicatieve prognose waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. Uiterlijk 2 weken voor oplevering ontvangen de nieuwe bewoners de definitieve opleverdatum.